Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία από εργασία στον ιδιωτικό τομέα εκτός από τους εκπαιδευτικούς!! Κυβέρνηση της ισονομίας, της δικαιοσύνης... και της αριστεράς!!

 
Οι "εμπνεύσεις" και οι καθημερινές επιλογές της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του τραγικού και έχουν διολισθήσει στη σφαίρα της πρόκλησης. Η πλήρης υποταγή των άλλοτε ψευτοπερήφανων αντιπολιτευόμενων, που υπόσχονταν τα πάντα μπροστά στον στόχο της εξουσίας, είναι παροιμιώδης!
Ο δημοσιονομικός κόφτης, που όσο και να θέλουν να το κρύψουν δεν μπορούν, αποτελεί πραγματικότητα και μπροστά του ακόμα και βασικές αρχές όπως αυτές της ισονομίας και του  δίκαιου έχουν πάει περίπατο...
Το νέο "κατόρθωμα" της συγκυβέρνησης, δεν κρατάει ούτε στοιχειωδώς τα προσχήματα! Σύμφωνα με τοΠ.Δ. 69 (ΦΕΚ 127/13.7.16)  όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μπορούν να αναγνωρίσουν προϋπηρεσίας τους σε συναφές αντικείμενο στον ιδιωτικό τομέα, εκτός από τους εκπαιδευτικούς!
Αυτό συμβαίνει γιατί το βαθμολόγιο τους, ανατρέχει στον Ν.1566 και όχι στον Ν. 3528/2007! Αυτό το προβάλλουν μάλιστα ως δικαιολογία, λες και οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση έχουν την ευθύνη για αυτό!
Το δε Υπουργείο Παιδείας έσπευσε να εκδώσει εγκύκλιο όπου αναφέρεται: "...επειδή στις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 28 του Ν.4369/2016 (δηλαδή Νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) δεν έγινε μνεία για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής για τους εκπαιδευτικούς οι ρυθμίσεις του Κεφαλαίου Γ` του Ν.4369/2016". Τόσο απλά, τόσο δίκαια και προπάντων τόσο αριστερά!!Συγγνώμη λυπούμαστε, εσείς χάσατε!!
Παραλείπουν βέβαια να δηλώσουν πως το θέμα αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο γιατί έχει δημοσιονομικά παρεπόμενα, τα οποία η "περήφανη" συγκυβέρνηση δεν μπορεί να προσπεράσει!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί να αναληφθούν άμεσα όλες οι απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να λυθεί το θέμα στα πλαίσια της ισότιμης μεταχείρισης όλων των εργαζόμενων και να μπορέσουν και οι εκπαιδευτικοί όπως όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι εκτεθειμένη για μια ακόμη φορά στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.


Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου