Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σχετικά με το χρόνο πραγματοποίησης των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αθήνα, 4 Απρίλη 2011 
     
   d.mpratis@gmail.com                            
  http://www.mpratis.gr                            
Σχετικά με το χρόνο πραγματοποίησης των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ 11 και 12/4/2011
Δε θα γίνουν μεταθέσεις στα πειραματικά - διαπολιτισμικά σχολεία 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με το χρόνο πραγματοποίησης των μεταθέσεων, σας ενημερώνω ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία των μεταθέσεων των ειδικών κατηγοριών (άρθρο 13 Π.Δ. 50/96). Ήδη, έχει ορισθεί γι' αυτό συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 11 και 12 /4/2011.
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, μεταθέσεις στα πειραματικά, διαπολιτισμικά, κλπ. σχολεία, με το επιχείρημα ότι πρόκειται να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο.
Σε ό,τι αφορά στις γενικές μεταθέσεις, κατά την εκτίμησή μου, είναι αμφίβολο αν αυτές θα πραγματοποιηθούν , πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας θα αποστείλει, σήμερα, εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις όλης της χώρας, προκειμένου να καταγραφούν όλα τα οργανικά κενά που υπάρχουν, μετά τις συνενώσεις - συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
Επίσης, θα ζητείται από τους εκπαιδευτικούς «δήλωση πρόθεσης συνταξιοδότησης», μέχρι 31/8/2011, έτσι ώστε να καταγραφούν, πέρα από τα οργανικά και τα λειτουργικά κενά που θα προκύψουν, για να γίνουν οι μεταθέσεις και οι διορισμοί σ' αυτά.  
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου