Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μη κάλυψη εξόδων εκτός έδρας για την εισαγωγική επιμόρφωση εκπ/κών

Αρ. Πρωτ.1953Αθήνα  6/4/2011
Προς
το Γ. Γραμματέα ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ.
κ. Βασίλη Κουλαϊδή
ΚΟΙΝ:
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε. (συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)
Θέμα: Μη κάλυψη εξόδων εκτός έδρας για την εισαγωγική επιμόρφωση εκπ/κών

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη τακτική της πολιτείας να αθετεί και μάλιστα με καθυστέρηση τριετίας, όσα υπηρεσίες της, με έγγραφά τους (ΠΕΚ Πειραιά, αρ.πρωτ 1968/21.8.2008), έχουν ορίσει.
            Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2008, 201 συνάδελφοι διορίστηκαν στο νομό Κυκλάδων. Τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε επιμορφωτικά σεμινάρια 2 εβδομάδων στην Ερμούπολη της Σύρου. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προερχόμενοι απ' όλα τα σημεία της Ελλάδας αναγκάστηκαν να διαμείνουν στη Σύρο- προκειμένου να «επιμορφωθούν» - από  25/8/2008 έως 5/9/2008, καλύπτοντας τα προσωπικά τους έξοδα μόνοι τους (διαμονή - διατροφή - εισιτήρια) γνωρίζοντας ότι αυτά τα χρήματα θα τους επιστρεφόταν εξ' ολοκλήρου, αφού καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
            Παρ' όλα αυτά μετά από σχεδόν τρία χρόνια και αντί οι συνάδελφοι να πάρουν ολόκληρο το ποσό που δικαιούνταν σύμφωνα με τις αποδείξεις που ο καθένας είχε καταθέσει (ένα ποσό γύρω στα 700-800 ευρώ) μπήκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ΜΟΝΟ 300 ευρώ!!!
            Αναρωτιόμαστε, μπορεί άραγε κανείς να διαμείνει 2 ολόκληρες εβδομάδες στα τέλη του Αυγούστου στη Σύρο με μόλις 300 ευρώ;
            Ζητάμε, από τους αρμόδιους, να αποζημιωθούν οι συνάδελφοί μας με βάση όσα το ΠΕΚ Πειραιά είχε καθορίσει με την εγκύκλιό του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου